دانشمندان ناسا معتقدند که فیلم «جاذبه» آلفونسو کوارون غیردقیقترین و بدترین فیلم فضایی در تاریخ سینماست. «جاذبه» هم جوایز متعدد سینمایی را درو کرد و هم تحسین منتقدان و مخاطبانش را کسب کرد. فیلم بیش از ۷۰۰ میلیون دلار در گیشه فروخت. طبق همه این آمار و ارقام میشود گفت که درام علمی-تخیلی آلفونسو کوارون فیلم به نسبت موفقی بوده است. اما گروهی از تماشاگران فیلم خیلی تحتتاثیر آن قرار نگرفتند. گروهی که شامل دانشمندان ناسا میشدند. در نظرسنجی که برای تعیین بهترین و بدترین فیلمهایی که در فضا اتفاق میافتند، صورت گرفته بود «جاذبه» توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان غیردقیقترین فیلم با اشتباهات فاحش انتخاب شد. بقیه فیلمهایی که اشتباهات علمی آنها خشم دانشمندان ناسا را برانگیخته است و بنظرشان از واقعیت علمی فاصله زیادی دارند عبارتند از: «ماموریت به مریخ»(برایان دیپالما)، «آرماگدون»(مایکل بی) و «سیاره سرخ»(آنتونی هافمن). به جز اینها «سیاره میمونها»(تیم برتون) و « Spaceballs»(مل بروکس) هم متاسفانه در فهرست بدترینها قرار دارند.
اما «جاذبه» در صدر همه این بدترینها قرار دارد. آنها میگویند فیلم بیشترین فاصله را با واقعیت دارد. هر چیزی که ممکن بود در این فیلم از نظر علمی اشتباه باشد به فاجعهترین شکل ممکن غلط پیش میرود. یکی از دانشمندان میگوید: «البته ما میدانیم که قرار نیست همه تماشاگران فیلم چنین حسی نسبت به آن داشته باشند.»
البته برای آنها همه فیلمها تا این حد منفی نیستند. برای مثال «میان ستارهای»(کریستوفر نولان)، «چهرههای پنهان»(تئودور ملفی)، «مریخی»(ریدلی اسکات) و به خصوص «آپولو ۱۳»(ران هاوارد) فیلمهایی هستند که از نقطه نظر علمی هم میتوانند ستایش شوند.
یکی از نکات مهم درباره «جاذبه» که اسکار بهترین کارگردانی را برای آلفونسو کوارون به ارمغان آورد این بود که چطور ساندرا بولاک، بازیگر اصلی فیلم، میان مدارهای فضایی تقریبا بدون هیچ مشکلی حرکت میکند بدون اینکه هیچ فشاری به او وارد شود!